zapus-webinary

До 95% організаторів онлайн-конференцій користуються функцією «запис вебінару». Файл із записом відправляють учасникам, переглядають, використовують як відеоуроки, продають. Не дивно, що у організаторів вебінарів виникають питання, як зробити запис максимально якісним.

Де зберігається запис вебінару і як його можна відправити учасникам?

Запис трансляції зберігається у вашому акаунті в розділі «Записи вебінарів».

Є 2 основні способи, щоб відправити його учасникам:

– Зберегти на комп’ютер і відправити по email;
– З вашого облікового запису додати файл в YouTube, Яндекс Диск, Dropbox, Google Drive і потім поділитися посиланням з учасниками.

Яким чином зберігаються записи? Чи є ліміт?

Записи зберігаються на сервісі 30 днів. Розмір файлів не враховується в загальному дисковому просторі.

Як можна записати вебінар, щоб відео з камери ведучого було на весь екран, а не в маленькому вікні?

Зараз запис вебінару зберігається в 2 файлах. Перший містить все те, що відбувалося під час трансляції: показ презентацій, екрану, відео ведучого. Другий файл – тільки відео з камери ведучого.

Під час вебінару періодично включаємо відеоролики. Коли переглядаємо запис, замість відео – чорний екран. Чому?

У запис не включаються трансльовані на вебінарі відео й звукові файли, а також відео з сервісу YouTube через відсутність прямих і суміжних ліцензійних прав на ці матеріали. Тому відеоролики краще відсилати учасникам окремо, разом із записами.

Якщо у організатора вебінару під час трансляції зник інтернет, запис при цьому буде збережений?

При збої в кілька секунд запис вебінару продовжиться автоматично. Якщо перерва була більшою, то запис буде складатися з двох частин. Потім їх можна об’єднати в будь-якому відеоредакторі.

Крім того, для тарифних планів з кількістю від 500 учасників включена функція автоматичного запису. Вона дозволяє записувати вебінар, навіть якщо ведучий не натиснув на кнопку «запис».

Чи включає в себе запис вебінару чат?

Ні, запис чату ведеться окремо. Його можна отримати в панелі управління в розділі «Історія відвідувань» у вигляді текстового файлу.

Сохранить