Модератор на вебінарі, хто це такий і навіщо він вам потрібен?

Модератор

Модератор вебінарів — обов‘язок, який з‘явився не так давно. Але вже зараз стає популярною професією. Така вакансія вже не рідкість на сайтах з працевлаштування.

Опанувати всі тонкощі професії можна на спеціальних онлайн-курсах. Інтерес до нової професії є і щороку він лише зростає.

Розберімося, хто ж такий модератор вебінару, які функції виконує і як працювати з модераторами в сервісі вебінарів MyOwnConference.

Хто такий модератор вебінарів?

Модератор вебінару — це людина, яка вирішує більшість організаційних і технічних питань до, під час та після трансляції. Саме завдяки роботі цього фахівця доповідач може зосередитися на виступі на 100%.

Модератор зазвичай працює віддалено і заробляє 300-400 гривень за один вебінар, хоча для масштабних заходів ціна може бути вищою.

Що робить модератор вебінару?

Звичайно, кожен, хто шукає модератора для своїх вебінарів, уявляє обов‘язки модератора по-своєму. Але в цілому основні функції модератора виглядають так.

  • Модератор завантажує всі необхідні матеріали, презентації в вебінарну кімнату;
  • Перевіряє працездатність обладнання. Робить пробні созвони з усіма, хто буде виступати на вебінарі;
  • Розсилає запрошення учасникам;
  • Спілкується з підтримкою вебінарного сервісу, якщо є якісь питання або труднощі;
  • Вирішує всі технічні питання під час ефіру. Наприклад, каже, що робити учаснику, який не бачить/не чує ведучого або скаржиться на інші технічні проблеми;
  • Під час вебінару публікує в чаті посилання на сторінку контактів, лендінги з подарунковими матеріалами і спеціальними пропозиціями.
  • Модерує чат. Видаляє спам, образливі повідомлення. Блокує учасників.
  • Завантажує запис вебінару і відправляє його учасникам.

Стаття на тему: Як записати вебінар на комп‘ютер?

Як працювати з модераторами, спікерами та ведучими в сервісі

Додати або запросити помічників на вебінар можна заздалегідь або безпосередньо під час створення вебінару.

Якщо ви хочете додати ведучих заздалегідь, перейдіть в особистий кабінет і в розділі «Ведучі» натисніть на кнопку «Новий ведучий».

Новий ведучий

Потім вкажіть ім‘я, прізвище, email і права ведучого.

Новий ведучий

У MyOwnConference у ведучого може бути 3 ролі:

  • Адміністратор,
  • Модератор,
  • Ведучий.

Обираючи один із трьох варіантів, ви наділяєте ведучого певними правами.

«Адміністратор» — користувач отримує повне право на управління вебінарною кімнатою. Може вмикати й вимикати альтернативну технологію замість WebRTC для ведучих і модераторів, завершувати вебінар, виступати, проводити опитування, запрошувати інших ведучих, переривати їх виступ, робити запис та ін.

Адміністратор

«Модератор» — ви даєте повне право на управління у вебінарній кімнаті, але на відміну від Адміністратора Модератор не може вмикати/вимикати альтернативу WebRTC для ведучих і спікерів.

Модератор

«Ведучий» — користувачеві надаються права лише для виступу й управління раніше завантаженими ним презентаціями та відеоматеріалами.

Запрошений ведучий

Важливо! Ведучий може управляти лише тими файлами, які він сам завантажив. Крім тих випадків, коли інший ведучий або модератор надали йому доступ до своїх файлів.

Власник облікового запису за замовчуванням отримує права Адміністратора.

Варто зазначити, що всі запрошені ведучі мають доступ лише до вебінарної кімнати. До особистого кабінету прикріплено виключно один обліковий запис — акаунт адміністратора. У модераторів, як і у запрошених ведучих, немає доступу до вашого профілю. Розподіл прав у MyOwnConference здійснюється лише в кімнаті.

Щоб запросити ведучого на конкретний вебінар, на етапі планування вебінару натисніть на кнопку «Запросити ведучих».

Запросити ведучих

Виберіть потрібного ведучого або додайте нових.

Ведучия

Не забудьте зазначити, які права ви їм хочете дати для цього вебінару.

Редагувати

Запрошеним модераторам буде автоматично відправлено листи-запрошення з посиланням на вебінар.

запрошення з посиланням на вебінар

Щоб видалити ведучого, в розділі «Ведучі» оберіть потрібного ведучого і натисніть на кнопку «Видалити выбраних».

видалити ведучих

Підсумуємо

Модератор вебінарів — перспективна професія. Цей фахівець вирішує купу завдань, що полегшує життя ведучому йі організатору вебінару. Запрошуйте модераторів на ваші заходи, а якщо виникнуть питання, пишіть нам в онлайн-консультант.

Реєструйтесь на платформі MyOwnConference і безпечно та безплатно проведіть свій вебінар. До безплатного вебірара зможе долучитися до 20 учасників включно з ведучими.

Джерела:

  1. Модератор вебінару
Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!