Ваш акаунт MyOwnConference під ще більшим захистом

двоетапна аутентифікація

З початком карантинів по всьому світу з‘явився підвищений інтерес до відеоконференцій. Не тільки у викладачів, студентів і співробітників компаній. Хакери та просто несумлінні люди зацікавилися можливістю злому вебінарних кімнат. Почастішали ситуації пов’язані з крадіжками чужих даних. А на відеоконференції стали потрапляти не запрошені учасники.

Хороша новина — захистити свої вебінари можна й потрібно. Для цього вибирайте тільки перевірені надійні платформи. Надсилайте учасникам лише індивідуальні посилання. Відмовтеся від допуску на зустріч за паролем або за загальним посиланням, адже ними легко поділитися.

Ще один спосіб захистити свої дані — використовувати двоетапну перевірку.

Що таке двоетапна аутентифікація?

Двоетапна (двофакторна) аутентифікація — спосіб авторизації користувача, в застосунку, програмі або на сайті, під час якого людина вводить дані для аутентифікації двох різних видів. Якщо говорити простіше, щоб увійти в будь-який акаунт, вам необхідно два рази підтвердити, що ви — це ви.

У загальних рисах це відбувається так: щоб увійти в обліковий запис, вам потрібно ввести логін і пароль. Під час двофакторної аутентифікації додається додатковий крок — введення одноразового коду, який приходить електронною поштою, SMS або в спеціальній програмі.

Навіщо все це потрібно? Двоетапна аутентифікація забезпечує більш надійний захист від несанкціонованого входу до вашого акаунту інших користувачів. Використовуючи цей метод, ви можете вберегти всі ваші повідомлення, матеріали та інші особисті дані від сторонніх людей.

До слова, спосіб двофакторної аутентифікації гарний і тим, що може сповістити власника акаунта про спробу злому. Якщо ви отримали повідомлення з одноразовим кодом, але при цьому не заходили в особистий кабінет, будьте впевнені: вас хочуть зламати. У таких ситуаціях краще відразу змінити пароль.

Як активувати двофакторну аутентифікацію в MyOwnConference?

У MyOwnConference ми теж подбали про захист вашого особистого кабінету.

  1. Відкрийте налаштування вашого профілю й активуйте пункт «Двофакторна аутентифікація»;
  2. Встановіть на смартфон додаток Google Authenticator;
  3. Відскануйте QR код, який ви побачите на екрані за допомогою програми Google Authenticator;
  4. Додаток сформує одноразовий код, який вам необхідно ввести в особистому кабінеті MyOwnConference.

Тепер кожного разу, коли ви будете заходити до особистого кабінету MyOwnConference, вам потрібно буде вводити крім логіна й пароля код, згенерований додатком Google Authenticator.

Використовуйте двоетапну перевірку, щоб ще більше захистити свої вебінари та персональні дані.

Запрошуємо вас ознайомитися з можливостями проведення онлайн-навчання з нашою платформою MyOwnConference.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!