Як просувати вебінар за допомогою Instagram-блогерів?

Просування вебінару — вступ

Вебінари підвищують лояльність аудиторії до бренду, привертають увагу до його продуктів та мотивують зробити покупку. Але захід навряд чи увінчається успіхом, якщо заздалегідь не подбати про його просування.

Що потрібно зробити перед запуском кампанії в Інстаграмі?

Соціальні мережі — це ефективний канал для реклами вебінарів, а співпраця з блогерами допоможе залучити більше учасників.

У цій статті розповімо, як правильно вибирати інфлюенсерів для просування вебінару і як перевірити лідера думок на накрутку, щоб не злити бюджет.

Алгоритм дій перед запуском вебінару:

  1. Поставити цілі. Вони мають бути реальними! Не варто думати, що вебінар принесе тисячі лідів. Необхідно бути реалістом. Важливо приблизно розрахувати, скільки лідів отримаєте, за якою вартістю і до якої дати. Можна орієнтуватися на KPIs конкурентів у вашій ніші.
  2. Визначте бюджет. Він залежатиме від самого бренду: чи це великий гравець ринку, чи невелика компанія. Також варто орієнтуватися на ціни блогерів. Звичайно, якщо ви хочете співпрацювати з селебреті або з топовими мільйонниками, готуйтеся вивернути кишені. Послуги мікро- та наноблогерів обійдуться дешевше. Плюс необхідно виділити суму на тестування кампанії.
  3. Розробіть стратегію. Потрібно заздалегідь сегментувати аудиторію, створити макети.
  4. Пошук блогера для просування вебінару.
  5. Підтвердити домен та встановити події конверсій на кнопку реєстрації.

За 3-5 днів до старту вебінару необхідно запустити кампанію. Це може бути виключно реклама у блогерів, але бажано додати ще таргет та розсилку, якщо є база електронних адрес аудиторії.

Якщо запустити дуже рано, це негативно позначиться на зацікавленості аудиторії. Люди можуть не захотіти реєструватися заздалегідь, тому що не знають, як складуться їхні плани.

А якщо старт кампанії буде надто пізнім, зменшиться кількість учасників. В аудиторії, навпаки, вже будуть заплановані інші події та заходи.

Як зробити вебінар? Інструкція для тих, кому ніколи розбиратися

Просування — співробництво

Чому варто співпрацювати з блогерами для просування вебінарів?

Організація вебінарів неможлива без реклами. Якщо розповідати лише своїм підписникам в «Інстаграмі», що на таку дату заплановано захід, то навряд чи дочекаєтеся хороших показників конверсії. Особливо якщо мета — збільшити охоплення та підвищити впізнаваність бренду та його продуктів на ринку.

Навіть якщо попросити фоловерів зробити репост, відвідуваність буде мінімальною. Тому потрібно масштабувати кампанію та використовувати платні інструменти, такі як таргет та інфлюенс-маркетинг.

Останні п’ять років блогери стали буквально рупорами багатьох брендів. Вони роблять огляди товарів компаній, розповідають про майбутні заходи й дають свою експертну оцінку. Майже у кожній ніші, окрім хіба що дуже складних, наприклад, пов’язаних із важкою промисловістю, є свій лідер думок, якому довіряє аудиторія.

І мова не лише про блогерів-мільйонників. Мікро- та нано інфлюенсери мають не менше, а частіше і більш залучену аудиторію, і здатні залучити ліди бренду.

Співпраця з блогерами допоможе:

  • Підвищити впізнаваність компанії, її продуктів та заходів, наприклад, курсів або вебінарів в Інстаграмі.
  • Забезпечити приплив нової цільової аудиторії.
  • Зменшити витрати на залучення лідів. Але лише за умови, що блогер буде правильно обраний, а продукт цікавий споживачам.
  • Поліпшити імідж бренду. Аудиторія більше довіряє думці інфлюенсерів, ніж ЗМІ. Якщо про продукт говорять, значить, з ним варто хоча б ознайомитися.

Тому, щоб вебінар відвідало якнайбільше людей, варто залучити блогерів в «Інстаграмі» для реклами події.

Як вибрати блогера для реклами вебінару?

Вибирати інфлюенсера для просування можна вручну. Плюси — це безкоштовно. Мінуси — це довго, тому що потрібно переглянути купу акаунтів, які видала система відповідно до хештег, проаналізувати їх ЦА, контент.

Тому раціональніше автоматизувати цей процес за допомогою сервісу trendHERO. По-перше, він допоможе скоротити пошуки інфлюенсера в рази, по-друге, перевірить блогера на накрутку передплатників та активність у профілі.

Отже, для початку потрібно зареєструватися, авторизуватися, а потім вибрати відповідний під проєкт тариф. Якщо хочете спочатку протестувати інструмент, можна скористатись безплатним пакетом, але з урізаним функціоналом. Втім, опцій вистачить, щоб зрозуміти, чи корисний сервіс саме вам.

Після цього система автоматично перенаправить вас на сторінку, де можна знайти відповідного блогера, а також подивитися звіти по інфлюенсерам.

Просування вебінарів — thendHERO

Перейдіть на вкладку «Пошук блогерів». Відкриється сторінка з фільтрами:

  • категорії;
  • кількість передплатників, передплат;
  • показники залученості;
  • геолокації;
  • стать;
  • кількість публікацій;
  • дати останнього посту;
  • приріст передплатників за 30 днів у відсотках.

Також можна поставити у фільтрах обов’язкові та мінус-слова, кількість лайків та коментарів у середньому.

Фільтри допоможуть зробити пошук потрібного блогера швидше та точніше. Тому вкажіть найпріоритетніші для проєкту.

Після того як система видасть список блогерів, які підходять під виставлені параметри, можна переглянути детальну статистику по кожному з них. Для цього необхідно натиснути на нікнейм, а потім натиснути кнопку «Відкрити звіт». Усі отримані звіти буде зібрано у вкладці «Аналітика».

Просування вебінарів — звіт

Просувати вебінар в Інстаграмі необхідно з блогерами, у яких схожа з вашим бізнесом цільова аудиторія. Наприклад, необхідно розповісти підписникам, як правильно обрати дитячий велосипед, тому підготували кілька товарів для огляду та порівняння. Отже, необхідно вибирати інфлюенсерів з категорії «Діти, сім’я та стосунки».

Зверніть увагу на якість контенту, що публікується в обліковому записі блогера. Він повинен викликати відгук в аудиторії. Навіть якщо показники залучення у профілю хороші, то все одно варто самостійно подивитися та оцінити пости, коментарі під ними, як блогер взаємодіє з аудиторією.

Як перевірити блогера на накрутку

Проведення вебінарів має генерувати продажі. За допомогою стриму ви підвищуєте лояльність до бренду та інтерес до його продуктів. Тому мета рекламної кампанії — отримати якнайбільше лідів. Але досягти поставлених KPIs можна тільки якщо блогер не користувався накруткою.

За допомогою сервісу TrendHERO можна дізнатись, наскільки реальні показники, які блогер демонструє роботодавцю.

Аналіз аудиторії

У однойменній вкладці можна подивитися, скільки облікових записів здаються реальними, доступність аудиторії (яка кількість підписок у фоловерів), скільки лайків передплатники поставили постам.

Просування вебінарів — аналіз аудиторії

У вкладці «Тип аудиторії» більш детально розписано, який відсоток реальних підписників, скільки масфоловерів, блогерів, комерційних та підозрілих облікових записів біля профілю. Що вищий показник «живих» фоловерів, то краще рекламодавця.

Просування вебінарів — тип аудиторії

Приріст підписників

Кількість фоловерів має збільшуватись поступово. Якщо на графіку ви бачите різкі стрибки, а потім спади, значить блогер спонсорував гів. Якщо поки що масових відписок не було, то, можливо, була замовлена послуга масфолловінгу. У кожному разі необхідно одночасно орієнтуватися на показники якості аудиторії.

Різке зростання кількості фоловерів може бути пов’язане і з білими методами. Наприклад, блогер замовив рекламу в іншого інфлюенсера або вдало налаштував таргет.

Просування вебінарів — приріст підписників

Аналіз коментарів

За допомогою статистики за коментарями можна оцінити, наскільки блогер активний, а також подивитися, скільки відгуків реальних та підозрілих. Великий відсоток коротких коментарів також може свідчити про накрутку активності у профілі.

Просування вебінарів — коментарі по типу

Оцінка якості облікового запису

У сервісу є метрика Account Quality Score, або оцінка якості облікового запису. Це сума важливих показників зі звіту: залученість, патерни приросту та спаду кількості підписок, якість аудиторії, оцінка у коментарях.

Чим оцінка вища, тим якісніший блогер займається своїм акаунтом. Але не варто відразу орієнтуватися на цю метрику, її варто розглядати разом з іншими.

Залученість

Цей показник демонструє, наскільки активно аудиторія взаємодіє з обліковим записом блогера: коментує, лайкає, зберігає публікації. Відсоток залежить від кількості підписників: чим більше, тим показник менший.

Але навіть у блогерів-мільйонників залученість не повинна бути нижчою за 2%. В іншому випадку він недостатньо добре створює актуальний контент та взаємодіє з аудиторією.

Будь то вебінар або просування сайтів за допомогою інфлюенс-маркетингу, завжди потрібно розглядати для співпраці щонайменше трьох блогерів. Деякі лідери думок не проявлять бажання співпрацювати, іншим не сподобається ТЗ чи винагорода.

Надаємо, що технічне завдання необхідно прописувати максимально докладно, якщо хочете отримати на виході передбачуваний результат. Важливо написати, про що не можна говорити, що потрібно обов’язково згадати, який формат реклами, і так далі. Та й блогеру буде простіше створити пост або рекламні сторіси й потім не переробляти їх.

Платформа для проведення вебінарів MyOwnConference
MyOwnConference

Блог сервісу вебінарів MyOwnConference.com. Пишемо про проведення вебінарів, дистанційну освіту, онлайн-конференції. Допомагаємо на всіх етапах проведення вебінарів.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!