10 способів збільшити швидкість інтернету

швидкість інтернету

Попереду вебінар, важливий відеодзвінок, а все гальмує і тест системи, каже, що швидкість вашого інтернет-з’єднання не достатня? Не засмучуйтесь і не панікуйте. У нас є аж 10 способів, як зарадити у такій ситуації.

Що робити, якщо швидкість інтернету занизька?

Пройти тест системи на своєму пристрої

1. Закрийте всі програми, що можуть використовувати інтернет-трафік. Наприклад, Skype, Viber, Telegram.

2. Закрийте усі зайві вікна та вкладки браузера. Вони не тільки можуть гальмувати завантаження сторінок, але і обтяжують роботу комп’ютера загалом.

Щоб пізніше повернутись до важливих сторінок, ви можете додати їх до закладок або пошукати в історії переглядів.

3. Зупиніть оновлення програм і застосунків.

Є програми, що запускають оновлення автоматично, не питаючи дозволу. Це може бути зовсім недоречно, особливо під час вебінару чи відеоконференції. Радимо зайти до налаштувань програм і вимкнути автоматичне їх оновлення. Тільки пам’ятайте, що час від часу варто вмикати завантаження оновлень вручну.

4. Зменште якість зображення з камери.

Трансляція камери з високою якістю, та ще й на весь екран, за умови поганого інтернету — не дуже вдала ідея. Переривання ефіру, застрягання картинки та проблеми зі звуком вам гарантовані. Щоб цього уникнути, змініть налаштування камери у вебінарній кімнаті. Ще краще — встановіть аватарку і проводьте вебінар без відео. Конференцію в аудіорежимі можна провести навіть на слабкому інтернеті.

5. Зупиніть завантаження файлів з мережі.

Поставте на паузу всі скачування з мережі. Зокрема зупиніть усі завантаження і роздачу, якщо користуєтеся торент-клієнтом.

6. Обмежте кількість під‘єднань до вашої IP-адреси.

Попросіть усіх, хто може бути під‘єднаний до вашої мережі, на час вебінару не користуватись інтернетом, або під‘єднатись до іншої мережі. Якщо вдома на іншому комп‘ютері, з яким ви користуєтесь одним Wi-Fi, будуть завантажуватись фільми, це вплине на якість вашої відеоконференції.

7. Від’єднайте від інтернету інші пристрої, якими зараз не користуєтеся.

Якщо швидкість інтернету низька, від‘єднайте від домашньої мережі телефон, планшет, розумні домашні прилади.

8. Перезавантажте Wi-Fi-роутер і комп‘ютер, щоб виключити помилки.

Не повірите, як часто така проста, навіть банальна, порада допомагає. Хоча іноді необхідно «перепрошити» роутер чи навіть купити іншу модель.

9. Змініть тариф у свого інтернет-провайдера.

Що робити, якщо швидкість інтернету занизька? Якщо ви постійно зіштовхуєтесь з проблемою низької швидкості інтернету, зверніться до свого провайдера щодо переходу на інший тариф. Звісно, доведеться платити більше. Але ви зможете проводити вебінари, переглядати фільми та спілкуватись під час відеодзвінків з більшим комфортом.

10. Змініть провайдера.

Це вже більш радикальне і не таке швидке розв‘язання, але якщо інші способи не допомогли, варто його розглянути.

Що робити, якщо швидкість інтернету оптимальна?

Якщо тест системи показав, що вашої швидкості достатньо, то ви комфортно можете проводити вебінар або брати участь в онлайн-заході.

Але оскільки навантаження на мережу може збільшуватись, можливо раптом у вас виникнуть проблеми із зображенням, затримкою мовлення на 10 секунд і більше. Тоді, рекомендуємо передусім зупинити завантаження й оновлення програм, закрити зайві вкладки й програми (саме закрити, а не згорнути) або скористатися іншими рекомендаціями зі списку.

Радимо прочитатати: Корисні програми для онлайн-уроків. Помічники для вчителів під час навчання.

Бажаєте провести вебінар або відео-конференції, будь ласка, спочатку зареєструйте пробний акаунт, на нашому сайті MyOwnConference.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!